Logboek
Toon jaar en bron
627 berichten gevonden, klik een titel om een bericht te openen!

« Eerste | « Vorige | Pagina: 1/32 | Volgende » | Laatste »

24-05-18
Tropical Cyclone Mekunu Brings Life-Threatening Flooding Concerns
Tropical Cyclone Mekunu is strengthening as it tracks toward the Arabian Peninsula, where it is expected to make landfall near the border of Oman and Yemen late this week.
08-03-18
Spotteractivatiebericht #487 voor vandaag 8-3-2018
Ivm kansen onweer,veel neerslag op korte tijd en zware windstoten.
04-03-18
Precies 13 jaar geleden recordkoud
Afgelopen nacht, de nacht van 3 op 4 maart, vroor het nog. Precies 13 jaar geleden was het veel en veel kouder, recordkoud!
03-03-18
Nog even winter
In het noorden is het koud en zonnig. Het blijft daar de hele dag vriezen. In net zuiden bereikt zachtere lucht het land. Morgen zet die zachte lucht door. Vanavond en vannacht kan het nog lokaal flink glad worden bij lichte vorst en lokaal neerslag.
02-03-18
IJzig koud en vanavond sneeuw
De winter wordt dit weekend verdreven uit Nederland, maar daar is vandaag nog weinig van te merken. De ijzige oostenwind blijft de hele dag waaien, met 4 tot 7 Bft, en zorgt voor gevoelstemperaturen die zeer laag zijn. Later vanmiddag en vanavond gaat het
02-03-18
Spotteractivatiebericht #486 voor 2/3-2-2018:
Voor kans op ijzel op vrijdag en zaterdag.
01-03-18
Einde kou in zicht?`
Aan alles komt een eind, ook aan deze koudeperiode. Hoe de kou wordt verdreven, is op dit moment nog zeer onzeker.
28-02-18
De winter die toch begon
Na bijna twee maanden met amper vorst konden de schaatsen aan het einde van de meteorologische winter toch nog uit het vet. De wisseling van de maand is zelfs in jaren niet zo koud geweest. De laatste dag van de meteorologische winter met een landelijk la
28-02-18
Spotteralert voor 28-02-2018 t/m 01-03-2018
Mogelijk komt het vannacht bij matige tot strenge vorst en een fors aangetrokken oostenwind tot de allereerste Skywarn melding van extreme gevoelskou - windchill van -20°C of lager.
28-02-18
Eindelijk ijskoud
Felle zon, een strakblauwe lucht en een bijtend schrale noordoostenwind. Dit type weer brengt Nederland zijn koudste winterdagen. De dagen waar schaatsend Nederland ieder jaar op wacht. Maar door de opwarming van de aarde duurt dit wachten steeds langer.
24-02-18
Kou valt binnen!
OK, het vroor al een paar nachten en vandaag was het de wind erbij ronduit guur! Maar nu komt pas de echt koude lucht NL bezoeken....
23-02-18
IJskoude start meteorologische lente en sneeuwbuien op de Wadden
Het was al koud, vandaag stroomt vanuit het oosten nog koudere Russische lucht binnen. De transportkou is vooral overdag voelbaar, de komende dagen komt de temperatuur overdag amper boven het vriespunt uit. Door de stevige wind voelt het nog veel kouder a
21-02-18
Toch nog kou!
Beleefden we tot nu alweer een sombere, gezapige en erg zachte winter, kunnen we nu een toch nog een vrij koude periode tegemoet zien - koud zeker gezien dat we al tegen het einde van februari aanlopen!
21-02-18
In de ban van de winterse kou
Kou in ons land komt in de winter tegenwoordig niet vaak meer voor. Deze februarimaand is het echter wel koud en we bevinden ons dezer dagen in de tweede koude periode van deze winter. En het wordt nog kouder maar de Russische beer breekt pas in het weeke
20-02-18
Sudden Stratospheric Warming
Een ijskoud einde van deze zachte en wisselvallige winter. En dat komt door een sudden stratospheric warming. Maar wat is dat eigenlijk?
19-02-18
Unique Cyclone Kelvin Strengthened Over Land in Australia
(video) Meteorologist Domenica Davis looks at Tropical Cyclone Kelvin that strengthened over land in Australia.
18-02-18
Koud en zonnig slot van de meteorologische winter
Na een zeer sombere december en januari laat februari zich van een zonnige kant zien. Ook de komende periode is de kans op zonneschijn groot. Daarbij wordt het mogelijk koud, vooral \'s nachts kan de temperatuur flink duiken!
18-02-18
IJskoud staartje winter 2017-2018
Het is al koud, komende week gaat het \'s nachts met noordoostenwind vriezen, na het weekeinde wordt het misschien nog veel kouder...
16-02-18
Uit de winterdip door zonnige februari
De eerste helft van februari is tot nu toe vrij zonnig geweest. Dat is voor menigeen genieten want januari en december verliepen vrij somber.
12-02-18
South Pacific Kingdom of Tonga Hammered by Tropical Cyclone Gita
Tropical Cyclone Gita, a category 4 storm, is hammering the South Pacific kingdom of Tonga.

« Eerste | « Vorige | Pagina: 1/32 | Volgende » | Laatste »

« Home | « Menu