Hans' Weerweb

15-04-2024 - Buienbeelden op de avond

Na de toch intense koufrontpassage 's-middags begon de avond stemmig toen zware buien (met helaas geen onweer er meer op) vanuit het westen naderden en de zonsonder daar onderdoor kon prikken:

Na passage van het koufront koude lucht op hoogte en blijvend onstabiel. Op de avond zou een trogpassage trigger zijn voor opnieuw buien met onweer en hagel, vooral over het midden en noorden zo werd verwacht. Wel minder windschering dan zodat het meest zou gaan om single cells en een enkele multicell.

De onweersbuien kwamen er, maar ook op deze tweede onweersavond van dit jaar kon ik er niet op uit vanwege een bijeenkomst (je verzint het toch niet hè). Bovendien bleven de buien zowel zuidelijk als noordelijk op ruime afstand zodat ik opnieuw moest proberen er toch nog wat toonbare foto's van te maken. Dat lukte vanaf 21:15 toen op ruim 40km afstand buien oostwaarts bewogen.

Hierboven: dit zouden de laatsten op foto worden want een neerslagscherm links zichtbaar van een bui wat dichterbij begon er voor te schuiven.

Hieronder: op deze wat meer bewerkte foto is het laatste van het neerslagscherm zichtbaar:

Noemenswaardige buien bleven verder uit zodat dit het einde bleek van een dynamisch weerdagje.

Sluiten

Web Analytics