Stormchase/-spottinglogs
2017 (4 verslagen)»
De eerste echte chase al op 27 februari, maar verder was 2017 onweergewijs een wel zeer matig jaar (althans over Nederland).
2016 (1 verslagen)»
Een matig onweersjaar, zeker voor het binnenland. Opvallend: de waterbommen over het zuidoosten in het voorjaar en natuurlijk het geweld op 23 juni - met de nodige schade tot gevolg.
2015 (0 verslagen)»
Het onweerhoofdseizoen leek amper op gang te komen maar sloot af met een weergaloze 2e helft van Augustus. Ook opvallend dit jaar: alle hier mogelijke soorten extreem weer traden ook daadwerkelijk op over Nederland!
2014 (1 verslagen)»
Een buitengewoon Pinksterweekend, wolkbreuken en een heel fotogenieke Augustus bleken de voornaamste kenmerken van 2014.
2013 (0 verslagen)»
Een voor extreem weer waarnemers wisselvallig en wat merkwaardig jaar. Een verloren voor- en een zeer matig hoofdseizoen werden gevolgd door een interessant en dynamisch te noemen najaar!
2012 (1 verslagen)»
2012 ging  voortvarend van start met de eerste echte extreem weer beleving meteen al op 3 januari maar zou toch uitpakken als een wat matig jaar, al waren er natuurlijk ook wel een paar hoogtepunten. Helaas maar een echte topdag (10 mei)...
2011 (0 verslagen)»
Ik had al een moeilijk seizoen verwacht i.v.m. drukke werkzaamheden, dat gekoppeld aan weinig echte onweersdagen, soms ongelukkige timing en een paar foute beslissingen van mezelf betekende inderdaad een matig 2011.
2010 (0 verslagen)»
2010 bleek over het geheel genomen een teleurstellend seizoen, met uitzondering van 10 t/m 16 juli toen we door een paar echte extreme situaties een drietal topdagen meemaakten. 'Topdagen' met de kanttekening dat daarbij veel schade werd aangericht en er helaas een drietal dodelijke slachtoffers te betreuren waren...
2009 (1 verslagen)»
Veel chases/weinig busts, maar meestal bestond de 'prijs' uit vrij tamme single celletjes... Ook geen hoosverschijnselen gezien. Gelukkig maakten een tweetal echte topdagen 2009 tot een geslaagd seizoen!
2008 (10 verslagen)»
Een productief jaar met een aantal fraaie weersituaties en het geluk dat het telkens qua tijd mogelijk bleek het chasen op de juiste momenten en de werktijden goed af te stemmen. Ook een paar dikke 'busts' meegemaakt trouwens...
2007 (3 verslagen)»
Het jaar waarin ik a.h.w. opnieuw begon, maar nu serieuzer. Het werd een moeizame start, veel te leren over voorbereiding en fotografie. Door hoge werkdruk en het feit dat de buien mijn regio telkens listig wisten te omzeilen slechts een beperkt aantal chases.

« Home | « Menu